Logo diningcity nl  2

Wat zijn de Riesling Weeks?

Tijdens de RieslingWeeks kunt u Duitse Riesling (her)ontdekken. In de deelnemende restaurants kunt u genieten van een fantastisch 3-gangen menu incl. Duits wijnarrangement voor € 50,-(sterrenzaken + € 12,50 per ster).
Untitled 3

RieslingWeeks in de wijnwinkel

Liever thuis genieten? Ook wijnwinkels in het hele land voeren van 27 mei tot en met 12 juni speciale acties met Duitse Riesling. In veel winkels kunt u wijnen proeven en de zorgvuldig samengestelde proefpakketten met Duitse Rieslings extra voordelig aanschaffen.

Deelnemende wijnwinkels klik hier
Rieslingweeks riesling aantafel

Riesling aan tafel

Rieslings zijn ideale begeleiders van een breed scala aan gerechten. Vanwege hun fruitige zuren, variaties in stijl en gradaties in alcohol worden ze door menigeen beschouwd als de meest voedselvriendelijke wijnen ter wereld.
Oogst4  1

Druivenrassen in Duitsland!

De belangrijkste druivenrassen in Duitsland zijn de Riesling en de Spätburgunder. Samen zijn ze goed voor een derde van de Duitse aanplant, d.w.z. een oppervlakte van ongeveer 33.000 hectare. Met name de Riesling heeft de afgelopen jaren internationaal veel furore gemaakt en is inmiddels uitgegroeid tot een trendy druif. Meer info over Duitse wijn: www.duitsewijn.be